Pagliero, šeimai priklausanti kavos gamybos įmonė, pradėjo savo veiklą 1950 metais nedideliame Italijos miestelyje netoli Torino. Įkūrėjas Antonio Pagliero, turėdamas didžiulę aistrą kavai ir norėdamas perduoti šią aistrą kitoms kartoms, ėmėsi kurti kavos gamybos verslą, kuris greitai tapo šeimos paveldo dalimi. Pradiniai metai buvo skirti mokymuisi ir eksperimentavimui su įvairiomis kavos rūšimis ir skrudinimo technikomis. Antonio buvo įsitikinęs, kad tik išsamiai ištyręs kavos pupelių charakteristikas gali pasiūlyti savo klientams išskirtinę kavos patirtį. Jis asmeniškai atrinkdavo kavos ūkius Pietų Amerikoje ir Afrikoje, su kuriais bendradarbiavo, siekdamas užtikrinti aukščiausią kokybę.1970-aisiais, kai įmonės vairas perėjo Antonio sūnui, Giuseppe Pagliero, įmonė ėmė plėsti savo veiklą. Giuseppe, toks pat kavos entuziastas kaip ir jo tėvas, pradėjo eksportuoti Pagliero kavą į užsienio rinkas. Dėmesys aukščiausios kokybės produktams ir meistriškai atliktam skrudinimui greitai padarė Pagliero žinomus visoje Europoje.1990-aisiais Pagliero pristatė rinkai savo garsiąją "Gran Aroma" seriją, kuri iškart susilaukė didelio populiarumo tarp kavos mėgėjų. Ši serija buvo sukurti remiantis senoviniais skrudinimo metodais, kurie leido pupelėms lėtai atskleisti savo sudėtingus aromatus.. XXI amžiaus pradžioje įmonė ėmėsi dar vieno žingsnio – pradėjo bendradarbiauti su vietos kavinėmis ir restoranais, siūlydama juose naudoti Pagliero kavą. Tai ne tik padidino Pagliero prekės ženklo matomumą, bet ir leido žmonėms įvertinti kokybę, kurią galima patirti tik gurkšnojant šios šeimos kavą.